peygamber efendimizin dilinden deccal,cehenem,her nefis ölümü tadacaktir

14 Aralık 2008 Pazar

dini bilgiler

DİNİ BİLGİLER

Regaip Kandili Miraç Kandili Berat Kandili
Dini Bilgi Dökümanları indirin Muhtelif Notlar Vefat ve Sonrası yapılacaklar
Mutlaka Görün Dini Sorular ve Cevapları Süreleri Canlı Dinleyin
Abdest Nasıl Alınır ve Namaz Vakitleri Namaz Süreleri Namaz Nasıl Kılınır
Kurani Kerim ve Türkçe meali Namaz Vakitleri Peygamberimizin Hayatı
Kurani Kerim ve Süreler Kuran Öğreniyorum Kuranda adı geçen Tüm peygamberler
Mehdi Kimdir, Nedir, Gelecekmi? Gelirse nasıl tanınacak ? Bu konu hakkında bilgi edinmek isteyenler tıklasın ! Rüya Tabirleri
İslami Bilgi Yarışması İl il İmsakiye, 2.link Dualar
Peygamberimizin Veda Hutbesi Çocuklara Dini Bilgiler 32 Farz ve 40 Hadis
Üç Aylar ile ilgili bilgiler Allaha Yakarış (Dua) Ramazan ve Oruç hakkında Bilgiler, Sorular, Cevaplar

İSLAMİ BİLGİLER:

İslam, Arapça "teslim" kökünden geldiği için İslamiyet "teslim olma", Müslüman da "teslim olan insan" anlamını taşır. Bu duruma göre, Allah'a teslim olup onun emirlerini yerine getiren, İslam dinini bütün detaylarıyla birlikte kalben kabul edip, dil ile onaylayan herkes Müslüman sayılır. Zaten İslamiyet'e girişteki esas, kalben inanarak Kelime-i Şahadet getirmek, yani "Allah'tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammet'in onun kulu ve peygamberi olduğuna inanırım" (Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûluh) demekten ibarettir.

Ancak Müslüman olmak, çeşitli mesuliyetleri de beraberinde getirir. İtikat (iman), ibadet, ahlâk ve ahkâm olarak dört bölümde toplanan İslam esaslarından özellikle ilk bölüm, bu mesuliyetlerin temel taşını oluşturur. Öyle ki, sadece Kelime-i Şahadet söylenerek içine girilebilen İslam çemberi, yanlış ve uygunsuz sarf edilen tek bir sözle parçalanıverir. Eğer bu uygunsuz cümle bilinerek söylendiyse, o kişinin şuurlu olarak İslam dışı bir hayatı tercih ettiği anlaşılır ve bu tercih ancak kendini bağladığı için konumuz dışındadır. Asıl dramatik olan husus ise, farkında olmadan veya şaka yollu söylenen bazı cümlelerle bilmeksizin İslami daire dışına çıkılması, ama bu ciddi olayın bilincine varılmamasıdır. Kendini halen Müslüman sanan bu kişi olayın asıl boyutunu bilmediği için, tövbe yoluyla geri adım atmayı da aklına getiremeyecektir. Zaten her Müslüman'a ilim öğrenmenin farz oluş sebebi, örneklerine günümüzde sıkça rastlanan bu tür çarpıklıkların önüne geçebilmek içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder